Strona zawiera elementy flash'owe. Aby pobrac Adobe Flash Player kliknij tutaj.

Strona zawiera elementy flash'owe. Aby pobrac Adobe Flash Player kliknij tutaj.

Przepisy Przyjaciół

Steki Jurka z rostbeftu
Kroimy steki grubości 2,5 - 3 cm. Rozma- sowujemy, nie rozbijamy! Smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron, oprószamy pie- przem. Smażymy bez tłuszczu ok. 4-5 minut z każdej strony.

Baranina Łobuza
Udziec barani nakłuwamy nożem i nadzie- wamy ząbkami czosnku. W moździerzu tłuczemy gorczycę, pieprz, liść laurowy i cząber. Dodajemy sól. Udziec nacieramy przyprawami. Odstawiamy na 24 h. Dokła- dnie obsmażamy. Podlewamy wodą i dusi- my do momentu, gdy mięso będzie odchodzić od kości – ok. 2 h. Bakłażana kroimy w plastry grubości na dwa palce, posypujemy vegetą i odstawiamy na parę minut aż puści sok. Obsmażamy na gorącym oleju z dwóch stron. Całość serwujemy z ryżem ugotowanym na sypko i ostro (papryka i przecier pomidorowy). Podajemy gorące prosto na stół.

Kurczak nabity w butelkę
Kurczaka umyć, przeciągnąć na dół skórę z szyi, obciąć pozostałą część, natrzeć przyprawami wg uznania. Z butelki po winie zmyć etykietę, nalać do niej wody, kurczaka nabić od dołu i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na chrupko.

Sztuka mięsa
Przygotować marynatę: szklanka oleju, trochę octu winnego, tymianek, pieprz, papryka słodka, ostra, sól, oregano. Sztukę mięsa zanurzyć w marynacie na parę godzin. Piec w rękawie do pieczenia 200 stopni 45 minut.

więcej przepisów »

Strona zawiera elementy flash'owe. Aby pobrac Adobe Flash Player kliknij tutaj.

Wędliny

Oferujemy Państwu smak wędlin przygotowanych według tradycyjnych receptur przez najbardziej uznanych producentów w kraju. W naszej bogatej ofercie posiadamy linie wędlin bez konserwantów wytwarzaną przez lokalnych wytwórców, która znalazła uznanie wśród konsumentów. Doświadczenie kulinarne szefów kuchni restauracji, które obsługujemy pozwala nam podzielić się z Państwem smakiem i doświadczeniem.

Wykonanie: AGINUS
ˆ do góry