Strona zawiera elementy flash'owe. Aby pobrac Adobe Flash Player kliknij tutaj.
Przepisy Przyjaciół
Steki Jurka z rostbeftu
Kroimy steki grubości 2,5 - 3 cm. Rozma- sowujemy, nie rozbijamy! Smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron, oprószamy pie- przem. Smażymy bez tłuszczu ok. 4-5 minut z każdej strony.
Baranina Łobuza
Udziec barani nakłuwamy nożem i nadzie- wamy ząbkami czosnku. W moździerzu tłuczemy gorczycę, pieprz, liść laurowy i cząber. Dodajemy sól. Udziec nacieramy przyprawami. Odstawiamy na 24 h. Dokła- dnie obsmażamy. Podlewamy wodą i dusi- my do momentu, gdy mięso będzie odchodzić od kości – ok. 2 h. Bakłażana kroimy w plastry grubości na dwa palce, posypujemy vegetą i odstawiamy na parę minut aż puści sok. Obsmażamy na gorącym oleju z dwóch stron. Całość serwujemy z ryżem ugotowanym na sypko i ostro (papryka i przecier pomidorowy). Podajemy gorące prosto na stół.
Kurczak nabity w butelkę
Kurczaka umyć, przeciągnąć na dół skórę z szyi, obciąć pozostałą część, natrzeć przyprawami wg uznania. Z butelki po winie zmyć etykietę, nalać do niej wody, kurczaka nabić od dołu i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na chrupko.
Sztuka mięsa
Przygotować marynatę: szklanka oleju, trochę octu winnego, tymianek, pieprz, papryka słodka, ostra, sól, oregano. Sztukę mięsa zanurzyć w marynacie na parę godzin. Piec w rękawie do pieczenia 200 stopni 45 minut.
Strona zawiera elementy flash'owe. Aby pobrac Adobe Flash Player kliknij tutaj.
Serwis www.miesiwo.pl jest liderem w sprzedaży i dystrybucji mięsiwa na terenie województwa mazowieckiego.
Nasza oferta zaspokoi zarówno codzienne jak i najbardziej wyszukane potrzeby kulinarne. Mamy szerokie doświadczenie w serwisie gastronomicznym i obsłudze restauracji.
Dla osób prowadzących restauracje lub gastronomie oferujemy pełny asortyment mięsiwa, wędlin.
Strona zawiera elementy flash'owe. Aby pobrac Adobe Flash Player kliknij tutaj.
Strona zawiera elementy flash'owe. Aby pobrac Adobe Flash Player kliknij tutaj.